Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń z mięsa mielonego ,doskonała zamiast wędliny na kanapki.Zaskoczy smakiem nie jedną osobę,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Bułkę należy namoczyć w wodzie lub roztworze wodno- mlecznym i odsączyć.
Paprykę ,ser i cienką kiełbasę pokroić w kostkę.Zieloną cebulę (wraz ze szczypiorem) drobno posiekać.
Mięso przełożyć do miski,dodać jaja,odsączoną bułkę,przyprawy i dodatki(ser,kiełbasa,papryka) i wyrobić na jednolitą masę.
Podłużnią blaszkę posmarować olejem i posypać bułką tartą,następnie przełożyć do niej masę mieloną .Piec w temp. 200st (piekarnik z termo obiegiem ) ok 50-60 minut.Podawać na zimno lub ciepło.