Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na zimną przekąskę.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 284
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 284
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, nadkroić w poprzek na plastry o grubości1-2 cm. Uważać aby nie przekroić do końca. Mięso z obu stron każdego plastra natrzeć Vegetą, pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i posmarować musztardą. Następnie w każde nacięcie włożyć plaster boczku i kromkę chleba. Mięso przewiązać nitką i ponownie posmarować mieszanką przypraw. Przełożyć na folię aluminiową, obłożyć marchewką, cebulą, listkiem laurowym i goździkami. Zawinąć i piec w temperaturze 200 stopni około 75 minut. Następnie folię odwinąć i mięso piec przez następne pół godziny, aż powierzchnia mięsa się zarumieni. Po upieczeniu należy usunąć nitkę a ostudzoną pieczeń, pokroić ukośnie ostrym nożem na porcje. Tak przygotowana pieczeń wyśmienicie nadaje się na zimną przekąskę.