Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam przez przypadek farsz pieczarkowy w puszce. Dosłownie przez przypadek, ponieważ z zakupów do domu wróciłam przekonana, że kupiłam pieczarki marynowane rozdrobnione. Jednak ku mojemu zdziwieniu, kiedy otworzyłam puszkę ujrzałam farsz pieczarkowy :)) Puszka otwarta, trzeba było coś z farszem zrobić. Poszłam po najmniejszej linii oporu i tak powstały banalne i szybkie w wykonaniu "Pieczarkowce". Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy, smarujemy farszem grzybowym. Całość zwijamy w rulon, tniemy ostrym nożem na kawałki o grubości 2- 3 cm. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w sporych odstępach ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia znacznie zwiększy swoją objętość. Blaszkę wkładamy do piekarnika o temperaturze 220 stopni. Roladki pieczemy przez około 20 minut, podajemy z ketchupem, posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.