Pieczarkowce

Pieczarkowce
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Kupiłam przez przypadek farsz pieczarkowy w puszce. Dosłownie przez przypadek, ponieważ z zakupów do domu wróciłam przekonana, że kupiłam pieczarki marynowane rozdrobnione. Jednak ku mojemu zdziwieniu, kiedy otworzyłam puszkę ujrzałam farsz pieczarkowy :)) Puszka otwarta, trzeba było coś z farszem zrobić. Poszłam po najmniejszej linii oporu i tak powstały banalne i szybkie w wykonaniu "Pieczarkowce". Polecam.

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • farsz pieczarkowy 1 puszka (400 g)
  • dodatkowo:
  • ketchup
  • szczypiorek 1/2 pęczka

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy, smarujemy farszem grzybowym. Całość zwijamy w rulon, tniemy ostrym nożem na kawałki o grubości 2- 3 cm.
    Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w sporych odstępach ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia znacznie zwiększy swoją objętość.
    Blaszkę wkładamy do piekarnika o temperaturze 220 stopni. Roladki pieczemy przez około 20 minut, podajemy z ketchupem, posypane posiekanym szczypiorkiem.

  2. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Futka 30 stycznia 2016
Ale pyszne! Chętnie wprosiłabym się chociaż na jednego :)
polkangaroo 30 stycznia 2016
Fajny pomysł, ślinka leci. Do wypróbowania. Pozdrawiam.
jolwicz 31 stycznia 2016
Oj muszę i ja wypróbować. Wydaje mi się, że dobre by też były z barszczykiem czerwonym. Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ciasto francuskie 2 opakowania
  • farsz pieczarkowy 1 puszka (400 g)
  • dodatkowo:
  • ketchup
  • szczypiorek 1/2 pęczka
Składniki