Pieczarki z grilla

Pieczarki z grilla
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Pieczarki z grilla

Składniki

  • 7 pieczarek portobello
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 50 g tartej mozzarelli
  • pół cebuli
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Z pieczarek odcinamy nóżki. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut.

Komentarze do przepisu (12)

Facet_w_kuchni 05 września 2017
Nie omieszkam wypróbować :-)
Nevermore 05 września 2017
Co prawda nie rosną u nas na działce, ale przepis wypróbujemy.
Info pewne na 200 % ;)
Bellapi 06 września 2017
takie małe cudeńka :) pycha
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 7 pieczarek portobello
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 50 g tartej mozzarelli
  • pół cebuli
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Składniki