Pieczarki w occie

Pieczarki w occie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pieczarki najpierw smażymy w cieśnie, następnie marynujemy w zalewie. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół.

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie oczyść. Jaja, mąkę, mleko i olej dokładnie zmiksuj przy użyciu miksera. Dodaj słodką paprykę, dopraw pieprzem i solą. Pieczarki maczaj w cieście, smaż na złoty kolor. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Składniki zalewy zagotuj razem z cebulą. Gorącą zalewą zalej pieczarki.

Komentarze do przepisu (2)

kasia-p 02 stycznia 2018
Robię trochę inne, ale te muszą być też dobre. Doskonała przekąska ;)
KulinarnaChwila 31 maja 2019
Super Pomysł:)
Składniki