Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsza przekąska to pieczarki nadziewane , panierowane i smażone. Przekąska prosta , szybka w przygotowaniu ale tez tania i bardzo smaczna. Polecam na różne imprezy rodzinne , okolicznościowe oraz do obiadu.
nóż, patelnia, talerz, miski, widelec,
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 306
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 306
Składniki
Pieczarki umyć, oddzielić kapelusze od trzonów. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na tłuszczu, dodać pokrojone drobniutko trzonki pieczarek usmażyć. Następnie wymieszać z posiekaną natka pietruszki doprawić solą i pieprzem mielonym. Farszem napełnić kapelusze. Kapelusze panierować w rozmąconych jajkach i w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Przygotowanie pieczarek i napełnienie farszem.
Panierowanie.
Smażenie.
Przekąska gotowa do podania.