Pieczarki faszerowane owczą bryndzą.

Pieczarki faszerowane owczą bryndzą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Przepis znaleziony w necie. Danie z kuchni rumuńskiej.

Składniki

  • 600g pieczarek duże kapelusze
  • 2op.bryndzy podkarpackiej 180g
  • 3-4 łyżki sera mozzarella tartego
  • kilka gałązek koperku,sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. W misce rozgnieść bryndze ,posiekany koperek,tartą mozzarellę,pieprz i sol

  2. Umyte pieczarki faszerować bryndzą.Ułożyć na blaszce wyścielonej folią aluminiową.

  3. Pieczarki posypać tartą mozzarellą.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół i zapiekać do rozpuszczenia sera

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

fafiatko 26 lipca
Niebo na podniebieniu! dzieki za ten wspanialy przepis, ktory chetnie wykorzstam! gratuluje!
Nevermore 26 lipca
Pyszności, biorę i uciekam :D
kuchmariola63 27 lipca
Pycha.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600g pieczarek duże kapelusze
  • 2op.bryndzy podkarpackiej 180g
  • 3-4 łyżki sera mozzarella tartego
  • kilka gałązek koperku,sól i pieprz do smaku
Składniki