Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15278
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15278
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Kroimy w kosteczkę małą cebulę i ogonki pieczarek. Smażymy cebulę jak zmięknie wrzucamy pokrojone ogonki, doprawiamy solą. Jak zmiękną zestawiamy z ognia i czekamy aż ostygną.
Mieszamy mięso mielone z ostudzonymi ogonkami pieczarek z cebulką, dodajemy 1 jajko, namoczoną czerstwą bułkę, sól i pieprz.
Kapelusze pieczarek nadziewamy mięsem. Obtaczamy w jajku później w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Przekładamy pieczarki do piekarnika i pieczemy 10 minut w 150 stopniach z termoobiegiem / bez termoobiegu w 180 stopniach.
I gotowe. U mnie pieczarki w tej postaci zawsze znikają pierwsze ze stołu. Polecam jeść pieczarki prosto z piekarnika wtedy są najlepsze, na zimno też można przekąsić.