Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z twarogiem.

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną z twarogiem.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Świetna przekąska lub danie główne:)

Składniki

  • 600g pieczarek same kapelusze
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 200 g twaróg półtłusty
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowaną kaszę wystudzić i wymieszać widelcem z roztartym twarogiem.
    Dodać posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku.

  2. Nakładać łyżeczką farsz w kapelusze pieczarek.

    Zapiekać w 170st.do lekkiego zrumienienia wierzchu.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (17)

helenapon 24 stycznia
Z kaszą jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować.
slodkisentyment 25 stycznia
Wyglądają super :)
fafiatko 25 stycznia
Wygladaja rewelacyjnie! koniecznie musze sprobowac takie polaczenie smakow!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600g pieczarek same kapelusze
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 200 g twaróg półtłusty
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz
Składniki