Pieczarki faszerowane jajecznica

Pieczarki faszerowane jajecznica
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Mocno chrupiące!

Składniki

  • pieczarki, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • jajka, 5 szt
  • sol, pieprz, szczpiorek
  • bułka tarta + mąka do panierowania

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Odcinamy ogonki, kapelusze wrzucamy do miski i lekko solimy.

  2. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, po chwili dodajemy starte na wiórki trzonki pieczarek. Gdy nieco się przysmażą wbijamy 3 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Smażymy, aż jajka się zetną.

  3. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek, panierujemy w jajku - mące - jajku - bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Panierka jest gruba i bardzo chrupiąca.

Komentarze do przepisu (5)

nelakornelia 21 maja 2010
opyszne pieczareczki :)
Gruba-dynia 22 maja 2010
Pyszne!
Konto usunięte 06 czerwca 2010
smaczne musi być to Twoje danko a jak pięknie wgląda na zdjęciu!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pieczarki, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • jajka, 5 szt
  • sol, pieprz, szczpiorek
  • bułka tarta + mąka do panierowania
Składniki