Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 263
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Pieczarki po opłukaniu osuszyłem , wyciąłem korzonki , posoliłem od środka i z zewnątrz. Farsz : starty parmezan , drobno posiekany czosnek , posiekaną papryczkę , pokrojoną na drobno szynkę prosciutto , rozdrobniona na drobno mozarellę , posiekane oliwki i suszone pomidory wraz z posiekanymi ziołami wymieszałem w misce. . Dodałem śmietanę i ponownie delikatnie wymieszałem. Tak przygotowany farsz odstawiłem na krótko do lodówki. Następnie nałożyłem farsz do pieczarek , tak aby powstał „ kopczyk” . Pieczarki wyłożyłem na blachę z papierem do wypiekania. Rozgrzałem piekarnik do temp. 180 stopni . Zapiekałem ok. 25 minut. Podałem na gorąco.