Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie smakuje z domowym chlebem na zakwasie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15 minut.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć do zeszklenia, następnie dołożyć pomidory, lekko osolić, dodać odrobinę pieprzu , dusić około 10 minut.
Upieczoną paprykę ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w grube plastry, dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny, dodać cukier do smaku, wymieszać, posypać ulubionymi ziołami.