Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pojawiają się u nas na wigilijnym stole. Pyszny dodatek do świątecznego czerwonego barszczu. Świetnie sprawdzą się również na domowych imprezach. Są fantastyczne, bardzo smaczne i je się jednego za drugim, przez co są nieco zdradliwe… :)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 155
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 155
Składniki
Farsz: Pieczarki można pokroić na kawałki a można zetrzeć na tarce, kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałeczki, cebulkę pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulką podduszamy na patelni. Gdy już są gotowe wyłączamy grzanie, dodajemy kapustę, sól, pieprz, i mieszamy. Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego.
Ciasto: Wszystko razem zagnieść na jednolite ciasto. Można odłożyć aby urosło a można od razu wałkować. Stolnicę lekko podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwie części i każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy lekko przecierem pomidorowym i nakładamy połowę farszu. Zawijamy ciasno w roladę i kroimy na kawałki. Z druga częścią robimy to samo. Pieczemy w 180 st ok 20 min do zrumienienia. Wyszło tyle ile na zdjęciu na blaszce. Najlepiej smakują z kubkiem barszczyku. Smacznego!