Patison w jajku

Patison w jajku
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona.

Składniki

  • 1 patison
  • 1 jajko
  • dowolna mieszanka przyprawy ziołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Patisona kroimy w plastry. Każdy plaster maczamy w roztrzepanym jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

  2. Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 19 lutego 2018
Patison w pysznej odsłonie:)
Składniki
  • 1 patison
  • 1 jajko
  • dowolna mieszanka przyprawy ziołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Składniki