Pasztet z selera

Przepis dnia 2012-02-27
Pasztet z selera
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Typowe wegetariańskie danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. selery,marchew i cebulę ugotować,ostudzić i zemleć

  2. do zmielonej masy dodać płatki,żółtka,posiekana natkę lub koperek,masło

  3. doprawić ziołami ,solą i pieprzem

  4. na koniec dodać ubitą pianę i dokładnie wymieszać

  5. tak przygotowana masę włożyć do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i piec godzine w temp.180

  6. pasztet jest lekko słodki ale świetnie smakuje z ogórkami kiszonymi,marynowana papryką lub grzybami

  7. do pasztetu mozna dodać ser żółty,usmażone i zmielone grzyby,drobno pokrojoną szynkę,mnie smakuje najlepiej wersja bez dodatków

Komentarze do przepisu (7)

irma 22 stycznia 2012
Jagódko podoba mi się ten przepis i daje do ulubionych.Na pewno wypróbuję. Pozdrawiam.
Malwa55 23 stycznia 2012
Jadłam kiedys podobnie przyrzadzony pasztet ,rzeczywiście jest lekko slodki ale z dodatkirm marynat smakuje... Czytaj całość »
Jadłam kiedys podobnie przyrzadzony pasztet ,rzeczywiście jest lekko slodki ale z dodatkirm marynat smakuje bardzo dobrze.
dayzi 23 stycznia 2012
Uwielbiam Pani przepisy, często z nich korzystam w swojej kuchni i cała moja rodzinka jest z tego powodu bardzo,... Czytaj całość »
Uwielbiam Pani przepisy, często z nich korzystam w swojej kuchni i cała moja rodzinka jest z tego powodu bardzo, bardzo happy :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki