Pasztet z selera

Pasztet z selera
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: renaca
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami

Składniki

Przygotowanie

  1. Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.

  2. Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.

  3. Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.

Komentarze do przepisu (1)

renaca 11 listopada 2011
moim zdaniem nie bardzo, ale kilka osób które go jadły upierało się, że jest z kurczaka:)
Składniki
Składniki