Pasztet z selera

Pasztet z selera
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: stiv73
Bezmięsne,zdrowe,dobre w smaku

Składniki

  • seler(90dag), 2-3
  • duże cebule, 2
  • szklanka wody, 1
  • Kostki rosołowe, 2
  • łyżka vegety, 0,5
  • kostka margaryny, 1
  • żółtka(z białek ubić pianę), 4
  • szklanka bułki tartej, 1
  • pieprz,sól

Przygotowanie

  1. Seler(y) potarkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach,cebulę pokroić w piórka. Wrzucać do garnka i zalać szklanką wody,dodać vegety.Gotować 1 godz.,dodać kostki rosołowe,przestudzić.Margarynę utrzeć z żółtkami,dodać masę selerową,szklankę bułki tartej,przyprawić do smaku.Na końcu dodać ubitą pianę,wymieszać.Masę wlać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki i piec 1 godz. w temp.180 C.Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.

Komentarze do przepisu (3)

annawk 29 stycznia 2010
to jest bardzo ciekawe, dodam do ulubionych i wypróbuję w najbliższym czasie
flower30 18 kwietnia 2014
Właśnie upiekłam ten pasztet na Święta tak dla odmiany wersja wegetariańska:) Jest pycha:) Fajny przepis,... Czytaj całość »
Właśnie upiekłam ten pasztet na Święta tak dla odmiany wersja wegetariańska:) Jest pycha:) Fajny przepis, pozdrawiam i radosnych Świąt życzę.
flower30 23 stycznia 2015
Piekę ten pasztet co jakiś czas bo rodzina jest zachwycona i zawsze rozdaję go chociaż po kawałku:) Pozdrawiam.
Składniki
  • seler(90dag), 2-3
  • duże cebule, 2
  • szklanka wody, 1
  • Kostki rosołowe, 2
  • łyżka vegety, 0,5
  • kostka margaryny, 1
  • żółtka(z białek ubić pianę), 4
  • szklanka bułki tartej, 1
  • pieprz,sól
Składniki