Pasztet z pistacjami

Przepis dnia 2012-01-16
Pasztet z pistacjami
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)

Składniki

  • składniki z przepisu :
  • pasztet z suszonymi podgrzybkami
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • pistacje

Przygotowanie

  1. Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.

  2. Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.

  3. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (9)

babciaaneczka 30 grudnia 2011
Czy mogłabyś ten przepis bardziej sprecyzować.
babciaaneczka 30 grudnia 2011
Przepraszam, nie zauważyłam drugiego przepisu, pozdrawiam.
bromal1 02 marca 2016
czytam przepis raz, czytam drugi i stwierdzam, że jestem ostro wstawiona. A może to nie ja?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • składniki z przepisu :
  • pasztet z suszonymi podgrzybkami
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • pistacje
Składniki