Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pasztet z królika i golonki z dodatkiem leśnych grzybów.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 328
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 475
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 289
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 328
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 475
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 289
Składniki
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym). Następnie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości i wraz z warzywami oraz grzybami przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.
Słoninę i cebulę pokroić w kostkę. Słoninę przesmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać cebulę, poddusić. Wątróbkę zalać wrzącą wodą i zostawić, żeby się ścięła.
Bułkę namoczyć w letnim mleku. Słoninę usmażoną z cebulą, zaparzoną wątróbkę i odciśniętą bułkę również zmielić w maszynce. Wymieszać z mięsem.
Do powstałej masy wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem, imbirem i świeżo startą gałka muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Przełożyć do dwóch foremek keksowych, wyrównać. Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno - jako danie obiadowe albo przystawkę.