Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekany pasztet zapiekany w cieście.
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 644
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 181
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 644
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 181
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
Składniki
Zawsze gdy się przygotowuje królika, duszonego czy pieczonego zostają podroby i gorsze kawałki. Proponuję zrobić z nich wykwintny pasztet. Mięso posiekałam, dodałam usmażoną cebulę i pozostałość ziemniaków z obiadu. Można użyć bułki tartej lub kaszy manny. dodałam jeszcze sól i pieprz i jajo i wymieszałam pasztet.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem. Ułożyłam w nim plastry ciasta filo i wyłożyłam masę pasztetową. Dodałam jeszcze gałązkę rozmarynu- doda pięknego aromatu. Pasztet zapiekałam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)