Pasztet z cukinii

Przepis dnia 2012-07-31
Pasztet z cukinii
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Aksamitny smak pasztetu. Pasztet warzywny to bardzo zdrowe jedzonko:)

Składniki

  • 1kg cukinii
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 4 jaja
  • vegeta, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 cebule drobno pokrojone

Przygotowanie

  1. Cukinie ścieramy na grubych oczkach. Jeśli ma miękką skórkę, możemy zetrzeć ze skórą. Pasztet będzie wtedy bardziej zielony:)

  2. Mieszamy wszystkie składniki, ciasto wlewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach:)

Komentarze do przepisu (8)

annawk 23 lipca 2012
Bardzo mi się podoba , to kolejny Twój przepis , który chętnie wypróbuję . Pozdrawiam
annawk 24 lipca 2012
Wyszło pysznie , bardzo dobrze smakuje z sosem tzatziki :)
amidalla 24 lipca 2012
Chciałam też spróbować z sosem czosnkowym:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1kg cukinii
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 4 jaja
  • vegeta, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 cebule drobno pokrojone
Składniki