Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pasztetów
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Składniki
Obrałem marchewkę i cebulę . Do dużego garnka włożyłem wszystkie rodzaje mięsa , słoninę , cebulę , marchewkę , ziarna pieprzu i ziela angielskiego , liście laurowe. Zalałem wodą , posoliłem , gotowałem 30 min. Wyjąłem słoninę a resztę mięsa gotowałem jeszcze godzinę. Cukinię umyłem , pokroiłem w słupki . Natkę pietruszki po opłukaniu posiekałem. Czosnek po obraniu również posiekałem. Rozgrzałem na patelni 2 łyżki oliwy , zeszkliłem cebulę i czosnek , dodałem cukinię , smażyłem 5 minut. Ugotowane mięso wyjąłem , przestudziłem , zmieliłem 2 razy. W wywarze namoczyłem kajzerki , odcisnąłem , dodałem do mięsa. Dołożyłem cukinię , natkę , jajka , 2 łyżki oliwy. Doprawiłem solą , pieprzem , po pół łyżeczki oregano i tymianku. Masę wyrobiłem , wyłożyłem do natłuszczonej formy . Piekłem w piekarniku 60 minut w temperaturze 200 stopni C.