Pasztet z cukini

Pasztet z cukini
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: pasjonata
Idealny na kanapki.

Składniki

  • 3 szklanki obranej i startej na tarce o grubych oczkach cukinii
  • 20 dag sera żółtego – startego
  • 3 cebule drobno pokrojone
  • ½ szklanki oleju
  • 1 ½ szklanki bułki tartej
  • 3 jajka
  • garść pokrojonej natki pietruszki
  • Pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Cukinię, ser, cebulę, olej, bułkę tartą , przyprawy i żółtka razem wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.

  2. Przełożyć do foremki i piec ok 1 ½ godziny w temp. 180 st. C.


    *Jeżeli cukinia puściła dużo soku to możemy go odlać.
    Bułkę tartą można połączyć z kaszą manną, w proporcji 1 szkl. - 1 szkl.


    Smacznego.

Składniki
  • 3 szklanki obranej i startej na tarce o grubych oczkach cukinii
  • 20 dag sera żółtego – startego
  • 3 cebule drobno pokrojone
  • ½ szklanki oleju
  • 1 ½ szklanki bułki tartej
  • 3 jajka
  • garść pokrojonej natki pietruszki
  • Pieprz, sól
Składniki