Pasztet pieczarkowy

Pasztet pieczarkowy
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
tym razem pasztet bezmięsny

Składniki

  • pieczarki 60-70 dag
  • jajka 10 szt
  • cebula 1 szt
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • majonez 2 łyzki
  • masło 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy

Przygotowanie

  1. 1. ugotować na twardo 8 jajek, wystudzić, posiekać drobniutko, dodatkowo rozgnieść widelcem,
    2. pieczarki umyć, zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, poddusić na maśle, dodać pieczarki, dusić aż woda odparuje,
    3. wymieszać pieczarki, jajka gotowane i surowe, dodać bułkę tartą, majonez i przyprawy,
    4. formę wysmarować olejem i wysypać bułką tartą, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min (najlepiej sprawdzić patyczkiem),




    smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 24 lutego 2018
Fajny vege pasztet, nie samym mięchem człowiek żyje :) Pycha :D
asia67 25 lutego 2018
nie zamierzam być wegetarianką ale mięso jem coraz rzadziej, jest tyle naprawdę przepysznych, bezmięsnych potraw
Nevermore 25 lutego 2018
W rzeczy samej, przepisów są setki, by nie powiedzieć tysiące, a mięsko od czasu do czasu też jest potrzebne,... Czytaj całość »
W rzeczy samej, przepisów są setki, by nie powiedzieć tysiące, a mięsko od czasu do czasu też jest potrzebne, byleby go nie jeść codziennie :D
Składniki
  • pieczarki 60-70 dag
  • jajka 10 szt
  • cebula 1 szt
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • majonez 2 łyzki
  • masło 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy
Składniki