Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i lekki,a do tego łatwy do wykonania!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Składniki
Wątróbkę drobiową i pieczarki pokroić do osobnych naczyń i każde upróżyć z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.
Na upróżoną wątróbkę położyć 1,5 bułki i zalać szklanką gorącej wody.Na to położyć upróżone pieczarki.Zostawić wszystko aż do wystygnięcia.
Wszystko zmielić,dodać 2 całe,surowe jajka,doprawić przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa).
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę pasztetową wyłożyć do fory,piec w piekarniku aż do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.
Składniki można podwoić.SMACZNEGO :)