Pasztet nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu.

Pasztet nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

Składniki

  • Mięso i warzywa z rosołu,
  • 1kg surowego boczku lub podgardla,
  • 2 jajka,
  • 2 cebule,
  • 1/2 litra wody gazowanej,
  • 25dkg wąróbek drobiowych.
  • Przyprawy:
  • sól, pieprz, majeranek, lubczyk.

Przygotowanie

  1. Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować.
    Ostudzić.
    Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.

  2. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet.
    Piekę w keksówkach.
    Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki.
    Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz.
    Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.

  3. Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.

Komentarze do przepisu (2)

blibla 02 maja 2017
a gdzie w przepisie wątróbka i ile jej ma być?
rosynka 13 czerwca 2019
Fajny pomysl, chetnie skorzystam, bo tez mam problem z miesem z rosolu.
Składniki
  • Mięso i warzywa z rosołu,
  • 1kg surowego boczku lub podgardla,
  • 2 jajka,
  • 2 cebule,
  • 1/2 litra wody gazowanej,
  • 25dkg wąróbek drobiowych.
  • Przyprawy:
  • sól, pieprz, majeranek, lubczyk.
Składniki