Pasztet domowy z kurczaka z rosołu, najsmaczniejszy jaki jadłem :-)

Pasztet domowy z kurczaka z rosołu, najsmaczniejszy jaki jadłem :-)
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny pasztet z kurczaka, wykorzystałem mięso z rosołu, prawdziwy domowy pasztet w kilka minut, będziecie zachwyceni :-) Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/GJx47Rw9FFk

Składniki

  • Cwiartki z kurczaka z rosołu 4 szt.
  • Seler z rosołu 1/2 szt.
  • Czosnek granulowany 1 łyżeczka.
  • Majeranek 1 łyżeczka.
  • Rosół 100-200 ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Do większej miski przekładamy oddzielone od kości i skór mięso z kurczaka z rosołu i seler.
    Następnie solimy, obficie pieprzymy, dodajemy resztę przypraw i wlewamy rosół.
    Następnie wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę, osoby lubiące bardziej gęsty pasztet, wlewają mniej rosołu.
    Pasztet już prawie gotowy, teraz należy przykryć miskę i odstawić do lodówki aby stężał i przerobił się.
    Pasztet można również popakować w słoiki i poddać pasteryzacji, aby móc go dłużej przechowywać.
    Gotowe !!!
    Smacznego :-)

Składniki
  • Cwiartki z kurczaka z rosołu 4 szt.
  • Seler z rosołu 1/2 szt.
  • Czosnek granulowany 1 łyżeczka.
  • Majeranek 1 łyżeczka.
  • Rosół 100-200 ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki