PIECZARKI Z CEBULKĄ POSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
KAPUSTĘ WYPŁUKAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ I ODCEDZIĆ.
KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERWSTWĄ.
DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA. A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 MINUT.
Komentarze do przepisu (9)
*Przejdziesz do wersji klasycznej