Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barszczykiem smakują wybornie.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą, podsmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku, zagęścić bułką tartą przestudzić i wymieszać z natka pietruszki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w szerokie pasy (około 6 cm), nałożyć farsz, zlepić ciasto na górze i odwrócić spojeniem do góry.
Nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką i pokroić na paszteciki.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor.