Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką ciepłą kolacje
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4570
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 858
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4570
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 858
Składniki
Ciasto francuskie ja użyłam zakupionego w sklepie. Ciasto wyjmujemy z lodówki dopiero wtedy jak będziemy już gotowi do wykonywania pasztecików.
Pieczarki obieramy i kroimy drobno. Cebulkę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni podgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki i cebule.Dusimy razem na małym ogniu,ok 15-20 min.pod koniec duszenia dodajemy przyprawy. Piekarnik rozgrzewamy wcześniej. Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto,wycinamy kwadraty i nakładamy farsz,składamy na kształt trójkąta i zlepiamy. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim pierożki i posypujemy makiem. Pieczemy od 20-25 min w tem.250 st. Smacznego!!!