Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
boczek opiec z każdej strony (ja nie daję tłuszczu ale jak ktoś lubi to może dać) podlać delikatnie wodą, i poddusić. Dodać cebulę i czosnek i podduszamy dalej. Następnie dodajemy resztę mięsa i zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy mieszając cały czas. gdy Mięso będzie miękkie dodajemy pieczarek i dusimy jeszcze. Odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy wszystko w maszynce do mielenia.
Do mięsa dodajemy zmoczoną wcześniej i wyciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
Ciasto: W małej miseczce rozgnieść drożdże z cukrem. Mąkę wymieszać z solą i posiekać z tłuszczem (margaryną lub masłem i ze smalcem). Drożdże wymieszać z maślanką i dodać do mąki z tłuszczem. Całość dokładnie wyrobić. Przykryte odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciastko na kilka części. Część ciasta wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką, rozwałkować na 0.5 cm grubość ciasto, wykładać farsz i formować paszteciki.