Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24716
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24716
Składniki
Grzyby zalej wodą, odstaw na godzinę, po czym ugotuj.
Cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj.
Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku na sicie, pokrój
: mąkę posiekaj nożem z masłem, dodaj żółtka, śmietanę i szczyptę soli.
Zagnieć szybko gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki.
W rondlu z grubym dnem roztop masło z olejem, włóż posiekaną cebulę i zeszklij mieszając - na wolnym ogniu.
Dodaj kapustę, grzyby wraz z wywarem, gotuj
Dopraw ją do smaku solą i pieprzem, po czym wsyp tyle bułki tartej, aby uzyskać gęstą masę.
Ciasto rozwałkuj
Pokrój na prostokąty
Na każdym połóż porcję farszu, zawiń do środka krótsze boki i zwiń paszteciki.
Posmaruj je jajkiem.
Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C.