Paszteciki z ciasta francuskiego

Paszteciki z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
pyszne i dość szybkie w przygotowaniu dobre na każdą okazje:wystawne przyjęcie i spotkanie ze znajomymi przy piwie!!!!:))

Składniki

Przygotowanie

  1. -cebulę kroimy w kostkę, kapustę odsączamy z wody i szatkujemy na mniejsze kawałki -mięso podsmażamy z cebulą i później dodajemy do tego kapustę -całość doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem - ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego kwadraty o długości ok 10 cm -na środek każdego kwadracika nakładamy farsz ,zwijamy i zaklejamy jego boki tak aby powstał prostokąt -tak przygotowane paszteciki smarujemy żółtkiem jaja i delikatnie nakłuwamy w 2-3 miejscach widelcem -pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 15 minut Smaczne na ciepło a także na zimno.Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

annawk 07 czerwca 2008
lubię używać gotowego ciasta francuskiego bo wiele pyszności można z nieg zrobić
Składniki
Składniki