Paszteciki w bułeczkach

Paszteciki w bułeczkach
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Oszczędna i smaczna przekąska.

Składniki

  • bułka kajzerka 6 szt
  • Masło 3 dag
  • Wędlina 35 dag
  • Pieczarki 10 dag
  • Śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • Cebula biała 1 szt
  • tłuszcz 2 łyżki
  • wywar warzywny 5 łyżek
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wędlinę pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę obrać, opłukać, posiekać, podlać wywarem z tłuszczem i dusić około 20 minut. Następnie dodać wędlinę, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawić do smaku i zagotować. Bułeczki naciąć od góry, zdjąć czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać na ciepło jako przekąskę.

Składniki
  • bułka kajzerka 6 szt
  • Masło 3 dag
  • Wędlina 35 dag
  • Pieczarki 10 dag
  • Śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • Cebula biała 1 szt
  • tłuszcz 2 łyżki
  • wywar warzywny 5 łyżek
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • sól i pieprz do smaku
Składniki