Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje bardzo pyszne.... Można je nadziewać różnym farszem, ja podaję nieco inny.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 32
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 32
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Przygotować farsz: umyte pieczarki przekroić na połówki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, lekko rumieniąc. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną ze skórki kiełbasą, wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto: wysypać mąkę na stolnicę, przesiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Uformować wałki grubości palca, rozpłaszczyć wałkiem, nakładać farsz, dokładnie zalepiać, odwracać "szwem" do spodu. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem, pokrajać na 5 centymetrowe kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni C). Piec do zrumienienia. Przepis podsunęła mi koleżanka. Życzę smacznego.