Paszteciki francuskie

Przepis dnia 2009-05-29
Paszteciki francuskie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Łatwe i ekspresowe.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto podzielić na kwadraty. Włożyć nadzienie (fajnie smakuje z serem typu camembert), posypać ziołami. Zwinąć w poduszeczki, lekko zwilżyć wierzch wodą lub rozmąconym białkiem.

  2. Piec ok 15 minut w 200 stopniach.

Komentarze do przepisu (5)

smaczne 22 czerwca 2009
świetny przepis :)
helcia 04 sierpnia 2009
Podawać na zimno czy raczej ciepłe?
Tosca 05 sierpnia 2009
Raczej na ciepło. :) Zimne tez się sprawdzają, ale na swieżo. Na drugi dzień ciasto rozmięka.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki