Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne, bez konserwantów i nie wiadomo czego tam jeszcze...E-coś
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięsa i słoninę ugotować z wszystkimi jarzynami i przyprawami (jak na rosół). Wątrobę ugotować oddzielnie b.krótko. Mięsa z jarzynami i przyprawami jak będą miękkie to odcedzić i rosół zostawić.
Przysmażyć dosyć dużo cebuli na oleju. Wszystko zemleć 2 razy z namoczoną bułką.
Wyrobić wszystko z 4 jajkami dodając do tego rosołu. (Nie może być za rzadkie)
Blaszki (keksówki) wyścielić brązowym papierem do pieczenia. Piec około 2 godzin co jakiś czas polewając rosołem.