pasta ze schabu z krakersami

pasta ze schabu z krakersami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pasta z gotowanego schabu i sera z bakaliami podana na krakersach.

Składniki

  • około 400g schabu gotowanego
  • garść rodzynek
  • 5-6 suszonych moreli
  • 100 g sera topionego
  • 100 g sera białego, kanapkowego
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • majonez /opcjonalnie/
  • sól i pieprz
  • krakersy
  • koper

Przygotowanie

  1. Schab kroję na drobne kawałki. Przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Mieszam z serami i chrzanem, przyprawiam solą i pieprzem. Przepuszczam przez maszynkę raz jeszcze. Rodzynki i morele siekam. Mieszam z pastą. Dodaję łyżkę majonezu. Nakładam porcję pasty na solone krakersy. Posypuję posiekanym koperkiem.

Składniki
  • około 400g schabu gotowanego
  • garść rodzynek
  • 5-6 suszonych moreli
  • 100 g sera topionego
  • 100 g sera białego, kanapkowego
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • majonez /opcjonalnie/
  • sól i pieprz
  • krakersy
  • koper
Składniki