pasta z zielonego groszku

pasta z zielonego groszku
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia882
Zielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą.

Składniki

  • 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki,
  • 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Groszek należy odsączyć z zalewy. Wrzucamy go do blendera, dodajemy zioła, pestki, oliwę z oliwek, sok z cytryny. Gdy wszystko jest już rozdrobnione dodajemy pieprz i sól do smaku. Miksujemy dalej. Pasta musi mieć kremową konsystencję.

  2. .

Składniki
  • 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki,
  • 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku.
Składniki