Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Patrycjusz
Pyszna z chlebem lub świeżą bułką.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • natka z pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Cebule i ogórki wrzucić do malaksera i rozdrobnić. Dodać makrele bez skóry i ości, sok z cytryny, pokrojoną natkę z pietruszki ( ilość wg uznania) oraz ok. 2 łyżki oliwy i kilka razy uruchomić tryb “pulse”.

  2. Przełożyć do salaterki polać oliwą i włożyć do lodówki.

  3. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (3)

anetaa26 21 grudnia 2011
robie taka sama- pyszne i proste :)
marysia11082 19 stycznia 2012
DO SKŁADNIKÓW MOŻNA DODAĆ TROCHĘ BIAŁEGO SERA JA TAK ROBIĘ .PRZEPIS SZYBKI I ŁATWY.BRAWO.
gochna55 12 lutego 2018
Dodaję ugotowane jajko. Takie pasty jednak mają jedną wadę - zbyt szybko znikają z miseczki. Ale są pyszne.
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • natka z pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
Składniki