Pasta z wedzonej makreli

Pasta z wedzonej makreli
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Sugarspice
Pyszna na kanapce

Składniki

Przygotowanie

  1. Makrele obieramy ze skory, mozemy usunac nadmiar tluszczu zgromadzonego pod nia. Nastepnie obieramy dokladnie rybe z osci i kladziemy do miseczki.

  2. Dzielimy rybe na male kawaleczki, dodajemy pokrojone w kosteczke ogorki i mieszamy z majonezem i przecierem az sie dobrze polaczy. Doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego :)

  3. Dla odmiany mozna zastapic ogorki szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (4)

Tosca 16 lipca 2009
Takie cuś robiła niedawno Ewa Wachowicz... Osobiście wolę samą makrelę. :)
bibika 16 lipca 2009
Pycha,ja robie to bez ogórków,ale z twarogiem,natką pietruszki i maggi.Polecam.
tegez 23 grudnia 2009
Pyszka. Zmiksowałem wszystko blenderem, więc składniki idealnie wymieszane. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki