pasta z wątróbek kurzych

pasta z wątróbek kurzych
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kuchcik2
Doskonałe jako kanapki (szczególnie na tostach), ale może służyć jako dip.

Składniki

  • wątróbka z kurczaka, 250g
  • cebula, 1 spora sztuka
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • Świeżo posiekana natka pietruszki, pęczek
  • Tymianek suchy, 1-2 łyżeczek
  • Koniak, ok. 75g
  • sól, mielony pieprz, do zmaku

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić na krążki, czosnek na plasterki. Usmażyć na maśle, po czym dodać trochę oliwy i wątróbki. Cały czas mieszać, żeby cebula i czosnek się nie przypaliły.

  2. Gdy wątróbki będą już gotowe, trochę przestudzić, a potem zmiksować całość razem z natką, solą i pieprzem Ba końcu dodać koniak, wymieszać i zostawić w miseczce do wystygnięcia i zestalenia konsystencji. Pycha!!!

Komentarze do przepisu (2)

susi 29 lutego 2012
Przykro mi napewno nie spróbuję,szkoda życia!!!
kuchcik2 29 lutego 2012
Twoja sprawa, Twoja strata, ponieważ często to robię, zapewniam, że nie ma zagrożenia życia.
Składniki
  • wątróbka z kurczaka, 250g
  • cebula, 1 spora sztuka
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • Świeżo posiekana natka pietruszki, pęczek
  • Tymianek suchy, 1-2 łyżeczek
  • Koniak, ok. 75g
  • sól, mielony pieprz, do zmaku
Składniki