Pasta z wątróbek drobiowych

Przepis dnia 2020-06-10
Pasta z wątróbek drobiowych
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fram
idealna do kanapek, szczególnie dla miłośników pasztecików drobiowych z puszki ;-)

Składniki

  • wątróbki drobiowe - 500 g
  • cebula - 2 szt.
  • jabłka - 2 szt.
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. wątróbki płuczemy w zimnej wodzie i oczyszczamy z błonek, cebule obieramy i drobno siekamy, jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę

  2. na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i smażymy ok 2 min, potem dodajemy cebulę oraz jabłka i dusimy, aż odparuje z patelni cały płyn

  3. całą zawartość patelni przekładamy do miski, solidnie pieprzymy, solimy i dokładamy masło, po czym blendujemy na gładką masę, przekładamy do pojemnika i odstawiamy na noc do lodówki, no i gotowe, smacznego !!! ;-)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 05 czerwca
Super:)
Składniki
  • wątróbki drobiowe - 500 g
  • cebula - 2 szt.
  • jabłka - 2 szt.
  • masło - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • sól, pieprz
Składniki