Pasta z tuńczykiem i rzodkiewkami

Pasta z tuńczykiem i rzodkiewkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: patusia5
Szybka i bardzo smaczna pasta z tuńczykiem i chrupiącą rzodkiewką. Możemy ją podawać na kanapce lub na krakersach jako przekąskę. Polecam

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 125g kremowego serka twarogowego
  • 4 rzodkiewki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

  1. Tuńczyka osączamy i przekładamy do miseczki. Jajko drobno kroimy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach i odciskamy z soku. Dodajemy do tuńczyka. Do pasty dodajemy serek, szczypiorek, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 15 listopada 2013
Uwielbiam takie pasty, fajne i szybkie urozmaicenie śniadanie :)
Składniki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 125g kremowego serka twarogowego
  • 4 rzodkiewki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Składniki