Pasta z tuńczykiem

Pasta z tuńczykiem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dziś piątek ,więc polecam na podwieczorek aromatyczną pastę ,której smak wzbogaca łodyga selera.

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym 185 g 1/2 puszki
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Seler naciowy 2 łodygi
  • Majonez 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1/2 łyżeczki
  • Sól , pieprz biały mielony
  • Bułka pełnoziarnista wielozbożowa 2 szt.

Przygotowanie

  1. Jajko ugotować na twardo ,oskubać i pokroić na drobno.

  2. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozgnieść dodać do jajka.

  3. Łodygi selera pokroić na drobno ,dodać do pozostałych składników.

  4. Skropić sokiem z cytryny doprawić solą ,pieprzem dokładnie wymieszać.Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.

  5. Bułki pokroić i nałożyć na każdy kawałek pastę.Smacznego!!!

Składniki
  • Tuńczyk w sosie własnym 185 g 1/2 puszki
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Seler naciowy 2 łodygi
  • Majonez 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1/2 łyżeczki
  • Sól , pieprz biały mielony
  • Bułka pełnoziarnista wielozbożowa 2 szt.
Składniki