Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: smakowisko
Pyszna propozycja do kanapek.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym np. Calvo
  • jajko na twardo 2 szt
  • Kapary 2 łyżeczki
  • Ogórki kiszone 3 niewielkie
  • Szczypiorek 2 gałązki
  • Ketchup pikantny 1 łyżka
  • Majonez 1 łyżka
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucić tuńczyka ( razem z olejem), pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajka oraz kapary. Całość zmiksować na gładką masę. Do masy dodać drobno posiekany szczypiorek, ketchup, majonez oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Pastę najlepiej podawać ze świeżo upieczonym chlebkiem lub bagietką.

Komentarze do przepisu (1)

Paulla 01 września 2013
Pysznie wygląda ten chlebek z pyszną tuńczykową pastą. Pozdrawiam :)
Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym np. Calvo
  • jajko na twardo 2 szt
  • Kapary 2 łyżeczki
  • Ogórki kiszone 3 niewielkie
  • Szczypiorek 2 gałązki
  • Ketchup pikantny 1 łyżka
  • Majonez 1 łyżka
  • pieprz
Składniki