Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: tunaCooking
Sandwiche z pasta są dobra przystawką na spotkania ze znajomymi. Wszystko robi się szybko, a mini kanapki po odcięciu skórek wyglądają estetycznie. Raz już przetestowałam to zabierając je, jako przekąskę do koleżanki. Chwilę się wahałam, bo w końcu w środku jest też czosnek, za którym nie każdy przepada, ale wszyscy byli zadowoleni. Nie ma go za dużo a po zmieszaniu się z pozostałymi składnikami traci swój ostry smak.

Składniki

  • 200g twarogu półtłustego
  • 130g tuńczyka z puszki
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3,5 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie

  1. Twaróg rozdrobnić i wymieszać w misce z odcedzonym tuńczykiem.
    Cebule posiekać i dodać do sera i ryby. Wycisnąć ząbki czosnku.
    Dodać śmietanę i wymieszać widelcem.
    Dodać do smaku sól, pieprz i sos sojowy.

Składniki
  • 200g twarogu półtłustego
  • 130g tuńczyka z puszki
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3,5 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Składniki