Pasta z piklinga

Pasta z piklinga
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Pikling. Śledź wędzony w całości na gorąco w temperaturze 40 stopni.

Składniki

  • 2 piklingi
  • 3 jajka
  • pół kostki chudego białego sera
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • biały pieprz
  • sól
  • koperek

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowałem na twardo. Obrałem, pokroiłem na drobno. Ser rozdrobniłem widelcem. Piklinga po obcięciu głowy, obraniu ze skóry, oddzieleniu kręgosłupa i wnętrzności rozdrobniłem ( usuwamy maksymalnie dużo ości ). Wszystkie składniki połączyłem, dodałem pozostałe składniki pasty, pastę pomidorową, majonez, musztardę sól i pieprz. Całość delikatnie zblendowałem.
    Pasta z piklinga to fajna przekąska do bagietki, kromki chleba, dowolnego ulubionego pieczywa.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 12 maja
Pyszna :)
konhambos 13 maja
bardzo smaczna pasta
GREGORHSPEED 14 maja
Przepyszne mazidło na kanapki <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 piklingi
  • 3 jajka
  • pół kostki chudego białego sera
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • biały pieprz
  • sól
  • koperek
Składniki