Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Pasta z makreli i suszonych pomidorów
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Połączenie delikatnego serka, wędzonej makreli i wyrazistych suszonych pomidorów. Świetnie pasuje do pieczywa i krakersów, jest idealna na śniadanie.

Składniki

  • Makrela wędzona - 1 nieduża sztuka, ok. 150 g
  • Serek śmietankowy do kanapek - 150 g
  • Suszone pomidory z zalewy - 3 sztuki
  • Keczup - 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Słodka papryka mielona - 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać ze skóry i ości.

  2. Pomidory pokroić w drobną kostkę.

  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać widelcem. Podawać z pieczywem lub krakersami.

Komentarze do przepisu (16)

fafiatko 24 maja 2018
Chetnie bym sprobowala :)
bryssska 24 maja 2018
Przepyszna pasta, narobiłaś mi ochoty ;-D
kucharka-amatorka 24 maja 2018
Proste i smaczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Makrela wędzona - 1 nieduża sztuka, ok. 150 g
  • Serek śmietankowy do kanapek - 150 g
  • Suszone pomidory z zalewy - 3 sztuki
  • Keczup - 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Słodka papryka mielona - 1 łyżeczka
Składniki