Pasta z kukurydzy

Pasta z kukurydzy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia882
Tym razem to kukurydza gra główną rolę. Wegańska pasta na przekąskę. Jest słodka i aromatyczna. Z ziołami i oliwą z oliwek stanowi smaczny dodatek do kanapek. Powstała w chwili, gdy postanowiliśmy z mężem ograniczyć spożywanie mięsa. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smaczna, a co najważniejsze małokaloryczna!

Składniki

  • Składniki: 400g kukurydzy konserwowej, 2 łyżku pestek słonecznika, świeża bazylia, natka pietruszki, świeże liście kolendry, 1 ł

Przygotowanie

  1. Kukurydzę należy odsączyć z zalewy. Wrzucamy ją do blendera, dodajemy zioła, pestki, oliwę z oliwek, sok z cytryny. Gdy wszystko jest już rozdrobnione dodajemy pieprz i sól do smaku. Miksujemy dalej. Pasta musi mieć kremową konsystencję.

  2. .

Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 27 maja 2019
patrząc na składniki musi być pyszna :)
Gosia2000 28 maja 2019
Super
kasia882 28 maja 2019
jest pyszna ;)
Składniki
  • Składniki: 400g kukurydzy konserwowej, 2 łyżku pestek słonecznika, świeża bazylia, natka pietruszki, świeże liście kolendry, 1 ł
Składniki